Iskoristite sezonu divljeg kestena i učinite da vaša kosa bude lepa kao sa reklame

Plod divljeg kestena je izuzetno koristan za negu kose.

Divlji kesten blagotvorno deluje na zdravlje kose. Ispod njegove crvenkasto smeđe glatke kore nalazi se prava riznica izuzetno blagotvornih minerala, skroba, vitamina B grupe, kao i vitamina A i C koji jačaju dlaku.Osim toga, kesten sadrži tanine koji podstiču razmenu materija u ćelijama kože glave. Na ovaj način, ovaj jesenji plod ubrzava rast kose. Najzdraviji sastojak kestena je saponin i on je izolovan iz semenka kestena. I ovaj sastojak je veoma dobar za pranje i negovanje kose.

Mnogi stručnjaci savetuju da iskoristite sezonu i napravite sami preparat za negu bez hemikalija i konzervanasa koji će učiniti vašu kosu zdravijom.

Losion za kosu
* Očistite i dobro usitnite 50 g divljeg kestena, a zatim ga prelijte sa litrom vode, stavite na ringlu i kada proključa kuvajte još 15 minuta. Nakon toga, procedite kroz gazu, ostavite malo da se prohladi i nanesite losion na vlažnu kosu odmah nakon pranja. Na ovaj način, tanini iz kestena vraćaju čvrstinu vašoj kosi, a osim toga, losion sprečava isušivanje kože glave i stvara zaštitini „omotač“ oko vlasi dajući kosi prirodan sjaj. Kako biste videli prve rezultate, potrebno je da losion nanosite minimum dva puta nedeljno u toku mesec dana.

Pročitajte još:
Da li ste znali da su riđokosi bili cenjeni kao lepši i atraktivniji? Ove činjenice o crvenoj kosi morate da znate!
Domaće i prirodno: Cimet sprečava opadanje kose!
Da li ste znali? Dužina kose otkriva kakva ste osoba!
Farbana kosa zahteva osebnu negu: Evo šta stručnjaci savetuju.